Ağustos ayında İzmir’e gittiğimizde Balçova-Kipa mağazasından koca bir kutu kurabiye kalıbı almıştık…Her Cuma okulda mutfak etkinliğinden bu tarz şeylere alışık olan bıdık oğlum sürekli anne hadi kek yapalım, kurabiye yapalım deyip duruyordu…

Bayramın 2. Günü hafif hastayız diye ailece dışarı çıkmama kararı aldık… Hadi ne yapalım derken kurabiye geldi aklımıza…


Hemen internete girip bir tuzlu kurabiye tarifi buldum…

Sevgili Selin Çağlayan’ın kurabiyeleri hakkında güzel yorumlar yapılınca deneyelim diyerek kolları sıvadım… Tarifte her detayı hatta püf noktasına kadar verdiği için hiç zorlanmadan gayet güzel hamuru yoğurdum ve buzdolabında beklettim…

Ardından oklava ile açarak oğlumun önüne koydum… Bütün kalıpları teker teker deneyerek kurabiyeleri yaptı… Babasıda bu konuda bizden yardımlarını esirgemedi ve 2 tepsi kurabiyemiz oldu. Bol bol afiyetle yedik… Hatta okul arkadaşlarına bile götürdü ama kıyamamış :) tekrar geri getirmiş onları :)

Bende dün şirket arkadaşlarıma getirip ikram ettim gerçekten çok lezzetli pastane kurabiyesi gibi olmuştu… ve herkes bayıldı... Yiyenler yorumlarını yapacaklardır :)

İşte size güzel ve pratik tarif

Malzemeler;
5,5 su bardağı un
1 yumurtanın akı (akı hamurun içine, sarısı da üzerine sürülecek)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket tereyağı ve margarin(oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı su
2 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk kabartma tozu

Yapılışı:
Un, tuz, kabartma tozu ve şekeri karıştırın. Margarini elinizle minik minik bölerek ilave edin ve mıncıklayarak pütürlü bir karışım oluşturun.
Sıvıyağ, yumurta akı ve suyu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.Un yeterli gelmezse biraz daha un ilave edebilirsiniz.. Kolay şekil vermek için 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
Hamuru oklava veya merdane yardımıyla çok inceltmeden açıp kurabiye kalıplarıyla kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp , susam yada çörek otuyla süsleyebilirsiniz. Sonra 180C önceden ısıttığınız fırına sürün tepsileri :)

Sizde deneyin mutlaka… Afiyet olsun…

DeliKadın Pınar

2 yorum:

Adsız dedi ki...

aaaa evdeyim artik kesin yapariz biz de ege ile :)

sevgi

İki Deli Kadın(Pınar) dedi ki...

Yapınca banada yollayın bakayım güzel yapmışmısınız :))

Yorum Gönder

Bakalım bu işe siz ne diyeceksiniz!!!