Grip bu kadar salgın ve tehlike arz ederken doğal bir korunma yöntemi olan Soğan ve Sarımsaktan bahsediyorlar.Bilmem duydunuz mu?

Duymayanlar için küçük bir hikaye var aşağıda…


“1919 yılında, Dünyada 40.000 milyon kişinin Gripten öldüğünde bir doktor birçok çiftçiyi Griple mücadelede yardım amacıyla ziyaret eder.Birçok çiftçi ve ailesi Grip kapmıştır ve birçoğu ölürler. Doktor ziyaretlerine devam eder ve bir sürprizle karşılaşır, ziyaret ettiği bir çiftçi ve ailesi çok sağlıklıdır.Doktor böyle olabilmesi için aileye herkesten farklı ne yaptıklarını sorar ve cevaben çiftçinin hanımı odaya bir tabak içinde soyulmamış bir “SOĞAN” koyduklarını (muhtemelen diğer odalara da) söyler.Doktor buna inanamaz ve bu soğanlardan birini alarak laboratuarda mikroskop altına koyarak inceler ve soğanın içinde “Grip” virüsünü görür.Soğan açıkça “Grip” bakterisini absorbe etmiş emmiştir ve bu sayede de aile sağlıklı kalmıştır. “


Biraz düşünsenize büyüklerimiz grip olmamak için kışın bol bol sarımsak ve soğan yiyin demezler mi?
Demek ki gerçekten bir koruyucu unsuru var. Ben hastalığı tamamen önlememiş olsa bile yumuşak ve uysal geçmesini sağlayacağına inanıyorum.Hatta dün akşam kayınpederimin uyarısı üzerine sabah cep telefonumun yanı başında şimdi ise hemen pc ekranımın altında duran bir diş sarımsağım var…Valla ben denemekte zarar yok fayda var diye düşüyorum.


Haydi sağlıcakla…

Delikadin Nuray

1 yorum:

Ozlem dedi ki...

Evet evet..bende duydum..çok doğru..hepimiz uygulayalım bence...

Yorum Gönder

Bakalım bu işe siz ne diyeceksiniz!!!