Yılın son gecesini arkadaşlarımız Esra ve Ahmet’in evinde güzel bir ziyafet ve muhabbet sonrası Pisi7 ‘li oynayarak ;

2010’a ise ne yazık ki üst üste atılan ve sonrasında bana patlayan 7’lilerin cezası olan kağıt çekerek girdim…Heee birde Ahmet’in hain kıkırdamaları eşliğinde…

Diğer günlerimize gelince;
Eşimle resmen izdivaya çekildik bu süreçte.Bol bol uyuyup güzel yemekler yedik.Gecemiz gündüzümüz birbirine karışmış olsa da tadı damağımızda kalan mutlu huzurlu günlerdi.
Tabi bu aradada Sesido ile ne zamandır yapmaya heveslendiğimiz ama bir türlü fırsat bulamadığımız tuzda balığıda nihayet yapmış ve bu muhteşem lezzeti de artık favorilerimiz listesine eklemiş olduk.
Yapılışı öyle kolay ve sonuç öyle muhteşem ki…Balık sevmeyenler bile bu şekilde pişen balığa hayran kalacaktır demedi demeyin…

Yapılışı :
1 kg kaya tuzu yada bildiğimiz sofra tuzu
2 yumurta akı ile hamur kıvamına gelene kadar güzelce yoğrulur.Sonra tepsiye bir zemin oluşturularak zeytinyağ ile ovalanmış balıklar (zeytinyağı balığa tuzların yapışmasını önlüyor) yerleştirilerek üstü aynı malzeme ile kaplanır.25-30 dk boyunca 180C de pişirilir.Bir bıçak ve çekiç yardımıyla üst kapak dağıtılmadan kaldırılır ve balık yine aynı şekilde çok fazla tuza değmeden çıkartılır.


Büyülü bahçe Esra ve Pınar tez zamanda bize tuzda balık yemeğe davetlisiniz…

Delikadin Nuray

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Oohhh afiyet olsun!

zeynepin sesi dedi ki...

ellerine sağlık vala çok hoş gözüküo..

İki Deli Kadın(Pınar) dedi ki...

oyyy ne güzel mama bu ama cok tuzlu oluyor mu tadı???

Malum bana tuz yasak :( Ama doğurayım kesin isterim.

Nuray dedi ki...

Pınarcım,
Çok enteresan ama tuzsuz oluyor.Yerken tuz ilave etmek zorunda kaldık desem :)

esra dedi ki...

Meşhur balık yapıldı demek sonundaaa :)
Madem davetliyiz en kısa zamanda sizdeyiz o zaman kuzuuu...

Yorum Gönder

Bakalım bu işe siz ne diyeceksiniz!!!