Geçtiğimiz hafta evimize gelen kargo paketiyle benden çok oğlum sevindi direkt paketin üzerine atladı :)))

Paketin fotoğrafını çekmeye çalışıreken sürekli kendisi pozlar verdi :)

Ne işe yarar bu diş macunu???

Diş hassasiyeti yemek, içmek, soğuk havada nefes almak ve diş fırçalamak gibi günlük aktiviteleri etkileyerek kötü ağız hijyenine ve sonuç olarak periodontal problemlere ve hatta diş kaybına neden olabilir.
Dentin hassasiyeti; sıcak, soğuk,tatlı veya ekşi yiyecek ve içecekler, hava (soğuk hava) veya basınç gibi uyaranlara bir cevap olarak açığa çıkmış dentinden kaynaklanan, kısa süreli ve keskin bir ağrı ile karakterizedir, başka bir diş hastalığı ile karışmaz. "Hassasiyet çekenlerin büyük çoğunluğu 20-49 yaş aralığında olup, kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülmektedir". Bununla beraber, uyaranlara verilen cevaplar kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

Hassasiyetin ana nedenleri, dişeti çekilmesi ve mine kaybıdır. Dişeti çekilmesi, yanlış diş fırçalama, yaşlanma, periodontal hastalıklar ve cerrahi periodontal tedaviler sonucunda dişetlerinin normal pozisyonlarından uzaklaşması sonucunda meydana gelebilir. Dişin kökü dişeti çekilmesi nedeniyle açığa çıktığızaman dentin üzerinde bulunan koruyucu tabaka sement kolaylıkla kaldırılır ve dentin tabakası açığa çıkabilir. Dentin tabakası binlerce küçük tüpten oluşmuştur, bu tüpler minede başlar ve dişin sinirinde sonlanır. Dentin açığa çıktığı zaman, uyaran tüplerdeki sıvının hareketini değiştirir ve böylece ağrıya neden olur.

"Devrim niteliğindeki yeni Pro-Argin teknolojisinin hassasiyeti anında ve uzun süreli olarak rahatlattığı klinik olarak kanıtlanmıştır" Yeni Pro-Argin teknolojisi çok uzun bir süre hassasiyet problemi ile yaşamak zorunda kalan hastaların bu problemlerine anında ve uzun süreli rahatlama ile çözüm sağlamalarına yardımcı oluyor."

Daha fazla bilgi almak isterseniz : Colgate'in sitesini buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz

Bana gelen numune ürünleri çevremdeki tanıdıklarıma dağıtmaya başladım bile... 

Aynı sorun bendede olduğundan sabah-akşam kullanıyorum gayet memnunum.. Hem diş fırçasından hemde macunundan... Bu macunu kullandıktan sonra üzerine bir bardak soğuk su yada sıcak bir kahve için gerçekten farkı hissedeceksiniz...

Diş hekimlerinin böyle sorunlara çözümü maalesef çok kolay değil en az 4-6 haftalık bir tedavi süreci gerektiriyor. Ben ki diş hekiminden çok korkan birisi olarak :) bu macun ilaç gibi geldi diyebilirim...

Aaa bu arada birde Gloria Jeans'ten kahve hediyem var :)

Sevgiler,
DeliKadın Pınar

2 yorum:

eb dedi ki...

Güle güle kullan tatlım ben de çok memnun kaldım ;)

İki Deli Kadın(Pınar) dedi ki...

Teşekkürler canım... Kesinlikle çok faydalı bir diş macunu üretmişler...

Yorum Gönder

Bakalım bu işe siz ne diyeceksiniz!!!