Kuşburnu deyince çoğumuzun aklına Tansu Çiller geliyordur herhalde.(Aman Allah’ım nasıl bir modaydı kuşburnu çayı içmek.)O bize çayını sevdirmiş olabilir ama benimde niyetim size meyvenin kendisini sevdirmek.


Geçen seneydi.Annemin olgunlaşmış kuşburunlarını iştahla yemesinden özenmiş bende tadına bakmıştım bu meyvelerin.Evet aslında yemişlik kısmından çok çekirdek var içinde ama yine de çok lezzetli bence…

Geçen seneden tadı damağımda kalmış olmalı ki bu sene marmelatını değil meyvelerin kendilerini istedim ve özel isteğim üzere geçen hafta bu kuşburunları Ilgaz dağlarının bağrından kopup geldi bana… :) ( Eskiden pek kıymeti bilinmezdi ama gün geçtikçe köyü olan şanslı oluyor galiba…)





Resimde de görüldüğü gibi çoğu henüz olgunlaşmamış , olgunlaşması için ise formül bir bez parçasına sarıp birkaç gün beklemek ve sonra afiyetle yemek.Yiyemeyenler ise şifa niyetine yemeli çünkü Kuşburnu ;

• En iyi doğal C vitamini kaynağıdır. Enfeksiyonlara ve soğuk algınlıklarına karşı bedenin direncini artırır.


• Hafif müshil etkisi vardır.


• Hafif idrar söktürücü etki taşır.


• Tonik ve besleyicidir: Bedendeki güçsüzlük ve bitkinlik durumlarına karşı en iyi doğal ilaçtır.


• Hafif bir doku ve damar büzücüdür. Diyare durumunda ishali kesici etki yapar.


• Safra kesesi, böbrek ve mesane sorunlarında bedeni destekler.


Delikadin Nuray

0 yorum:

Yorum Gönder

Bakalım bu işe siz ne diyeceksiniz!!!